Amelia: “Det snackas mycket om Donnarumma utomlands”

Gianluigi Donnarummas succésäsong i Milan har inte gått många omärkt förbi. Den senaste i raden att berömma 16-åringen är den förre Milan-målvakten Marco Amelia, numera i Chelsea. Det här är vad italienaren hade att säga om Donnarumma till Milan Channels mikrofoner.

– Donnarumma var bara en pojke under mitt sista år i Milan, men redan då kunde man se hans fysiska närvaro och karaktär. Det var tydligt att han imponerade och att han hade rätt attityd. Han har utvecklats, och under förra säsongen förstått vad det krävs för att vara en del av ett proffesionellt lag. Det här året har han arbetat på toppen av sin förmåga för att ta nästa steg i sin utveckling.

– Det är många unga spelare som är fysiskt stora, men det är mentaliteten som är skillnaden. Om du pratar med honom i fem minuter känns det som att han är 25 år och inte en tonåring. Jag är säker på att Mihajlovic vägde för -och nackdelar innan han valde honom. Misstag sker i fotboll, men förra året och det här året har han visat att han kan hantera att spela på högsta nivån. Om jag måste påpeka något fel så skulle jag säga i den första matchen där han ville förutse vart bollen skulle hamna. Det händer dock även mer erfarna målvakter.

– Detta år, med hjälp av all entusiasm, är det lite lättare att lämna ett avtryck. Nästa år måste han upprepa sina prestationer och visa vad han är gjord av. Han är vettig, så han kommer inte göra det misstaget. Det gäller att han behåller sitt nuvarande tillvägagångssätt. På planen ser han ut som en veteran, när han spelar bollen med sina fötter utan att någonsin ge bort den. Han förtjänar allt beröm eftersom han är väldigt ung och är målvakt för en klubb som Milan.

– Det är mycket snack om honom utomlands. Det har varit mycket prat mellan scouter och tränare. Alla toppklubbar har koll på de bästa talangerna. Han följs av många, men Milan kommer hålla hårt om honom då klubben behöver spelare av hans kaliber för att bygga en stabil bas för de kommande åren.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen