Pioli: “Det finns inte mycket att säga just nu”

Det har nu gått 2 veckor sedan Milan åkte på en av historiens värsta förluster, mot Atalanta. Att vi blev sopade under mattan har ingen missat, vi blev totalt förnedrade och fick inte med oss något alls, vare sig stolthet, framgång eller respekt. Och i vanliga ordning fick Pioli möjligheten att prata i mikrofon för att svara på några frågor.

Fansen?

– Det är sant att vi har fått med oss för lite poäng sedan serien började. Hittills har starten varit långt ifrån tillfredsställande. Fansen och även vi är missnöjda med resultatet. Vi måste vända riktning och förbättra vår placering i tabellen. Vi har trotts allt bara 21 matcher kvar av denna säsong. Imorgon (idag) vänder vi på detta, det finns inget annat alternativ.

Ibrahimović och laget?

– Först av allt måste jag säga att Ibrahimovic har presenterat sig väl, både i sin attityd på träningen och i sina kommentarer. Han är väldigt hängiven i det han gör, han är en stor spelare och laget ser upp till honom. Självklart kommer det att ta lite tid för honom att lära känna mig och laget men jag tycker att han har gjort ett riktigt bra första intryck. Man märker vilken skillnad han har gjort. Utanför och inne på Milanello känns atmosfären helt annorlunda. Han är trots allt Ibra. Tittar vi på igår så var han den sista spelaren att lämna träningen, det säger väldigt mycket om hans inställning och karaktär. Det finns inte mycket att säga just nu men det finns mycket att göra.

Vad kan vi förvänta oss?

– Jag förväntar oss att vi ska tvätta oss rena från den smaklösa förlusten vi åkte på. Sen jag kom hit måste jag säga att det är den enda prestationen jag är extremt missnöjd med och det är ett öppet sår som fortsätter att blöda. Det enda sättet att stoppa denna blödning är att vi vinner alla våra matcher och börjar prestera. Vi har tidigare visat att vi kan och vi ska återigen visa att vi är en anrik klubb.

Förlitar ni er på Ibrahimović?

– Det är bara dumt att tro att vi enbart kan förlita oss på Ibrahimović. Han är självklart en stor spelare och kan göra en stor skillnad men vi är fortfarande ett lag, en klubb. Visst, han kan hjälpa oss nå vissa saker vi saknar men vi når framgång som ett lag. Laget måste bevisa att de är bättre än vad de är just nu. Jag har inte bestämt mig än om Ibra ska starta matchen eller han kommer att sitta på bänken. Hur som tror jag att vi kommer lyckas kamma hem en viktigt vinst.

Atalanta?

– Om ni tror att jag låg sömnlös natten till förlusten mot Atalanta, gör det er någon skillnad (till reportern)? Det enda ni behöver veta är att det fortfarande gör ont, som jag sa tidigare det är fortfarande ett öppet sår. Det är en förlust som vi kan eliminera men enbart genom att visa resultat och vinst. Vi är alla ansvariga för den förlusten, främst jag som tränare. Vi är en ung trupp men vi är betydligt bättre än förlusten. Många har frågat vad vi gjort åt de spelare som syntes festande på sociala medier. Det är inte upp till mig, det är klubben som sätter disciplinära åtgärder.

Byter ni formation?

– Jag förlitar mig aldrig på enbart en spelformation. Jag ser alltid till att ha rätt spelare på rätt plats och att det finns en bra dynamik mellan spelarna på varje position. Det kan hända att vi spelar med enbart en eller två anfallare på topp. Vi måste pröva oss fram i träningarna och se vad som ger bäst resultat.

Transfer marknaden?

– Klubben och jag har en ständig dialog om vad som behövs därför lämnar jag besluten till dem. Jag litar på att de tar rätt beslut och känner mig trygg. Visst, vi har en del skador i truppen och även spelare som inte är redo för spel men vi jobbar väldigt hårt för att få tillbaka spelare som Caladra och Duarte.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen