Införrapport: Lazio – Milan

Milan jagar säsongens första vinst när de möter Lazio i en svår bortamatch. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på Stadio Olimpico.

Milan:

Efter en lovande försäsong har det varit en katastrofal säsongsinledning för Milan. De rödsvarta lyckades rädda en poäng mot Torino när de hämtade in tvåmålsunderläge i slutet av matchen. Mot Parma såg Milan oorganiserat ut och förlorade matchen mot nykomlingen med 1-2. En av ligans snabbaste spelare, Theo, syntes fuska i det defensiva arbetet när han sprang mot det egna målet i relativt låg hastighet. Inställningen måste förbättras i laget, och det återstår att se om Fonseca kan få ut det bästa av spelarna.

Efter nederlaget mot Parma besökte Cardinale, Furlani, Moncada och Zlatan Milans träningsanläggning, Milanello. Enligt rapporter var de på plats för att tala med och stötta laget. Som spelare lyckades Zlatan höja lagets prestation med sin blotta närvaro när han anslöt till klubben. Det är få i fotbollsvärlden som har den pondusen, och kan sätta press, som den stora svensken kan.

Milan försöker göra sig av med spelare som inte förväntas få speltid. Den senaste spelaren att lämna är glädjespridaren Adli, som trots vetskap om begränsad speltid stannade i klubben förra säsongen. Adli har lämnat på lån med köpoption till Fiorentina.

Milans nya spjutspets I anfallet, Morata, missade förra matchen mot Parma och rapporteras att missa även den här mot Lazio. Mot Parma var det Okafor som fick förtroende längst fram i anfallet, men precis som de resterande i laget underpresterade han. Igår blev det klart att Milan lånar in Abraham från Roma, medan Saelemaekers går på lån i motsatt riktning.

Spelare i Milan som missar matchen är Sportiello, Florenzi, Thiaw, Bennacer, Morata och Jovic.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Tomori, Pavlovic, Theo; Reijnders, Fofana; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Okafor

Lazio:

Lazio vann säsongspremiären när de städade undan Venezia på hemmaplan med 3-1. I den första bortamatchen, mot Udinese, gick dock huvudstadslaget bet och förlorade med uddamålet trots en man mer på planen under 20 minuter.

Under sommarens transferfönster lämnade några tidigare tongivande spelare Lazio. Immobile, Felipe Anderson och Luis Alberto. Felipe Anderson spelade fler än 100 matcher för klubben under sina tre år innan han lämnade för Palmeiras, hemma i Brasilien. Immobile lämnade för Besiktas, och Luis Alberto för Al-Duhail, efter att båda spelarna hade varit åtta år i Lazio.

Efter att ha tappat flera fanbärare under samma sommar kommer Lazio att behöva skapa stabilitet runt de som är kvar. Noslin anslöt till Lazio under sommaren och är en spelare Milan behöver hålla koll på. Förra säsongen när Noslin var i Hellas Verona överraskade han Milan med att slumpmässigt få tag i bollen utanför straffområdet för att sedan skjuta iväg ett stenhårt skott som var otagbart för Maignan I målet.

Möjlig startelva för Lazio (4-3-3): Provedel; Lazzari, Patric, Romagnoli, Tavares; Castrovilli, Rovella, Guendouzi; Isaksen, Castellanos, Zaccagni

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit fem av de sex senaste ligamatcherna mot Lazio.
  • Milan har inte släppt in något mål under de tre senaste mötena.
  • Det är första gången sedan 2011-12 som Milan inte har vunnit någon av säsongens två första ligamatcherna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen