Införrapport: Milan – Torino

Säsongspremiär och Fonsecas första tävlingsmatch som tränare för Milan när de tar emot Torino. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

De rödsvarta har haft en fin försäsong där de har lyckats besegra Manchester City, Real Madrid, Barcelona och Monza. Under försäsongen går lagen sällan fullt ut i matcherna, men det var en perfekt början för Fonsecas sejour som tränare för Milan. Chukwueze, som avslutade våren fint verkar gynnas av den nya tränaren då han har startat, och gjort det bra, på högerkanten under sommaren. Fonseca uttryckte efter matchen mot Monza tidigare under veckan att han är nöjd med laget i anfallsfasen men att de måste förbättra defensiven.

Milan besegrade Monza med 3-1 och vann även den andra upplagen av Trofeo Silvio Berlusconi. Milans mål gjordes av Saelemaekers, Jovic, Reijnders och Monzas mål gjordes av Maldini. De flesta trodde att Saelemaekers skulle lämna Milano under sommaren, men han har fått Fonsecas förtroende och toppade det i sista försäsongsmatchen mot Monza genom att, med en del tur, göra ett rabona-mål. Jovic, som gjorde andra målet, har också haft en oklar framtid. Det återstår att se om de är kvar i laget i slutet av månaden när transferfönstret stänger.

Girouds ersättare Morata — som under sommaren vann EM som kapten för Spanien — gjorde inget större avtryck mot Monza, men visade vilja och kämparanda. Mittbacken Pavlovic som under sommaren värvades från Salzburg spelade andra halvlek och var stark i duellerna. Emerson Royal blev nyligen klar för de rödsvarta och är har ännu inte fått spela med den rödsvarta tröjan. Mittfältaren som Milan väntat på sedan början på sommaren, Fofana, har lämnat Monaco och skrivit på för Milan.

Spelare i Milan som missar matchen är förutom de nyligen inkomna är Kalulu, Adli och Pobega då de inte ingår i Fonsecas planer.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Tomori, Gabbia, Hernandez; Bennacer, Loftus-Cheek; Chukwueze, Pulisic, Leao; Morata

Torino:

Turinlaget, som slutade på en nionde-plats förra säsongen, ersatte under sommaren tränaren Ivan Juric med Paolo Vanoli. Vanoli har under de två senaste säsongerna varit huvudtränare för Venezia och var med och säkrade avancemanget till Serie A inför den här säsongen.

Mittbacken Buongiorno, som ryktades friskt till Milan, lämnade Torino för att skriva på för Napoli. Även den före detta Milanspelaren Ricardo Rodriguez lämnade under sommarens transferfönster, till spanska Real Betis. Torino höll nollan i 18 matcher förra säsongen, vilket var näst bäst i ligan. Utan Buongiorno och Rodriguez blir det svårt att slå den statistiken under årets säsong.

Den centrala anfallaren Che Adams har anslutit till Torino från Southampton, där han stod för 48 mål på 191 framträdanden, men förväntas inleda matchen på bänken.

Möjlig startelva för Torino (3-5-2): Milinkovic-Savic; Vojvoda, Coco, Masina; Bellanova, Ricci, Linetty, Ilic, Lazaro; Sanabria, Zapata.

Intressant fakta:

  • Milan har inte förlorat mot Torino på hemmaplan under de 28 senaste mötena.
  • Milan har vunnit de fyra senaste säsongspremiärerna.
  • Morata lyckades göra 21 mål på 48 framträdanden förra säsongen, vilket är hans bästa säsong målmässigt i topp 5-ligorna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen