Införrapport: Milan – Liverpool

Två lag som bröt sina trender under helgen drabbar samman när Milan tar emot Liverpool i Champions Leagues första omgång. Matchen sparkas igång kl. 21.00 på San Siro.

Milan:

Islossning för de rödsvarta under helgen när de tog säsongens första vinst. Theo och Leao, som har fått kritik, visade klass när Leao klackade fram till Theo som satte bollen i nät redan i matchens andra minut. Matchen var avgjord efter en halvtimma då Milan hade gjort ytterligare tre mål, varav två var på straff.

Helgens match mot Venezia har gett Milans supportrar hopp inför den här matchen mot Liverpool. Det är dock skillnad att möta nykomlingar i Serie A jämfört med ett av topplagen i Premier League, men vinsten var välbehövlig för Milanspelarnas självförtroende.

Efter att Reijnders levererade i den offensiva mittfältsrollen för landslaget gjorde Fonseca en rockad med Loftus-Cheek. Positionsbytet fungerade som önskat, men det återstår att se om Fonseca väljer att använda mittfältarna likadant i den här matchen mot Liverpool.

Spelare i Milan som missar matchen är Sportiello, Thiaw, Florenzi och Bennacer.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Emerson, Tomori, Pavlovic, Theo; Loftus-Cheek, Fofana; Pulisic, Reijnders, Leao; Morata

Liverpool:

Liverpool, precis som Milan, har bytt tränare inför den här säsongen. De röda tog in Arne Slot från Feyenoord för att ersätta den oerhört populära Klopp. Slot har haft en dröminledning på säsongen med tre vinster och 7-0 (!) i målskillnad, men i helgen bröts trenden. Överraskande för många lyckades Nottingham Forest besegra Liverpool med 0-1.

Liverpool är ett erkänt starkt kontringslag, vilket kan skapa stora problem för Milan. Under säsongsinledningen har Milans akilleshäl varit defensiven vid kontringar, trots sämre motstånd än Liverpool. Om Fonseca inte har lyckats lösa problemet tills den här matchen kommer det att vara riskfyllt vid varje kontringsmöjlighet Liverpool ges.

Salah, som stundtals har ryktats bort från klubben, har levererat på hög nivå i början av säsongen. Egyptiern har, precis som Diaz, stått för tre mål, men Salah har också bidragit med tre målgivande passningar. Theo kommer att behöva hålla en hög nivå för att hantera den kvicka anfallaren, och inte slappna av i försvarsspelet som under säsongens första matcher.

Möjlig startelva för Liverpool (4-2-3-1): Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Gravenberch, Mac Allister; Salah, Szoboszlai, Diaz; Jota

Intressant fakta:

  • Två av de fyra matcherna lagen har mötts har varit finaler i Champions League.
  • Milan har inte förlorat mot engelskt motstånd i Champions League på de fyra senaste matcherna.
  • Liverpool har vunnit sina tre Champions League-matcher på San Siro

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen