Införrapport: Milan – Venezia

Två lag som jagar säsongens första vinst drabbar samman när Milan tar emot nykomlingen Venezia. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

Milan och Fonseca har inte fått den säsongsinledning de hade hoppats på, men den portugisiska tränaren visade karaktär när han i den senaste matchen mot Lazio bänkade Leao och Theo. Leao byttes in under andra halvlek och behövde endast två minuter på planen innan han gjorde mål. Assisten gjordes av nyförvärvet Abraham, som byttes in samtidigt som Leao. Theo och Leao förväntas få tillbaka sina platser i startelvan i den här matchen mot Venezia.

Det är en svår period för Milan framöver, och den på förhand svåraste motståndaren är Liverpool nästa vecka i Champions League. Milan har tidigare haft som ovana att tappa poäng mot lag i nedre halvan av tabellen när fokus har varit på Europaspel. Milan har då roterat hela lagdelar, vilket har varit för stora förändringar för att kunna bibehålla sitt genomarbetade spel.

Under landslagsuppehållet representerade Bennacer sitt Algeriet, men han utgick skadad mot Ekvatorialguinea. Enligt rapporter förväntas den skadedrabbade mittfältaren vara tillbaka i spel i början av nästa år. Det gick desto bättre för Reijnders när han spelade för sitt Nederländerna. I den offensiva mittfältsrollen lyckades Reijnders göra två mål och en assist på två matcher i landslaget. I Milan har Loftus-Cheek istället haft den offensiva mittfältsrollen och Reijnders utgångsposition varit mer defensiv.

Spelare i Milan som missar matchen är Sportiello, Florenzi, Calabria, Thiaw och Bennacer.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Emerson, Gabbia, Pavlovic, Theo; Fofana, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Abraham

Venezia:

Efter två säsonger i Serie B är Venezia tillbaka i det italienska finrummet. Under sejouren i andraligan var det Vanoli som tränade klubben, och lyckades ta tillbaka dem till Serie A. Inför den här säsongen anslöt han istället till Torino, och den erfarne tränaren Di Fransesco har fått förtroendet i Venezia. Di Fransesco har, precis som Fonseca, haft en dålig start på säsongen och de båda tränarna jagar den första vinsten i sina respektive klubbar. De två lagen Milan har spelat oavgjort mot den här säsongen har Venezia förlorat mot, Torino och Lazio. Lagets enda poäng fick de i den mållösa matchen mot Fiorentina.

Venezias främste målskytt förra säsongen vann även skytteligan i Serie B, Pohjanpalo som lyckades göra 22 mål för Venezia. Den finska landslagsspelaren missade de två första matcherna den här säsongen på grund av skada, men startade senast mot Torino. Pohjanpalo, precis som Venezia, lämnade planen mållös, men det är en spelare Milan måste hålla koll på.

Möjlig startelva för Venezia (3-4-2-1): Joronen; Idzes, Svoboda, Sverko; Candela, Duncan, Caviglia, Zampano; Oristiano, Ellertsson; Pohjanpalo

Intressant fakta:

  • Milan har inte vunnit någon av sina fem senaste ligamatcher.
  • Milan riskerar att inte vinna någon av sina fyra första ligamatcher, för andra gången på 65 år.
  • Theo har gjort 27 mål för Milan i Serie A, endast två mål bakom Maldinis 29 gjorda mål.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen