Redaktionens spelarbetyg: Inter-Milan

Så var det dags för säsongens första Derby della Madonnina, och sällan har favoritskapet varit så tydligt i Milano-derbyt. Inter var storfavoriter, men som så många gånger förr betydde inte det någonting när matchen väl var igång. Milan chockade alla, inklusive sig själva, och stod för en magnifik prestation som sedermera resulterade i tre livsviktiga poäng.

Startelvan

Maignan [7] – Tur att skadan från förra matchen visade sig vara av det lindrigare slaget, för mot Inter var Maignan riktigt bra. Många fina räddningar och bra passningsspel. Det insläppta målet kan han med gott samvete beskylla sina försvarare för.

Royal [5,5] – Ett stort steg framåt jämfört med tidigare prestationer. Men ett misstag i markering från Royal stod Milan dyrt och ledde till Inters mål.

Gabbia [8 MOTM] – Det är svårt att göra annat än att tokhylla Gabbia efter hans derbyinsats. Han satte knappt en fot fel i defensiven och som körsbäret på tårtan avgjorde han matchen med ett magnifikt nickmål. Hatten av för Gabbia.

Tomori [6,5] – Var nästan lika bra som sin mittbackskollega i det defensiva arbetet. Tomori gjorde kvällen riktigt tuff för Thuram och Lautaro.

Theo [6,5] – Även Theo lyfte sig i derbyt och stod för sin bästa prestation för säsongen. Bidrog med hög kvalité i båda riktningar.

Fofana [5,5] – Tyvärr en av de blekare insatserna i Milan, men förhoppningsvis finns det då mer att hämta hos fransosen. Såg outtröttlig ut, men fick inte riktigt till någon kvalité i sitt kreativa passningsspel.

Reijnders [7] – Verkar ha toppat formen och stod igen för en väldigt bra insats. Hittade många fina lösningar framåt, med såväl passningar som genombrottsförsök. Borde fått med sig en assist dessutom, efter den magiska passningen till Abraham.

Pulisic [7,5] – Otrolig insats av amerikanen, som i inledningen av matchen gjorde lite vad han ville med Inter-försvaret. Till slut kom han igenom helt och rullade tidigt in 1-0. Fortsatte sen att vara ett ständigt huvudbry för Interspelarna under hela sin tid på planen.

Leao [5,5] – Leao får ett godkänt betyg, men var den i rödsvart som var minst bra i derbyt. Kom inte alls till sin rätt, delvis så klart på grund av lite extra hård bevakning. Men även när han fick lite yta var beslutsfattandet och kvalitén lite för dålig.

Morata [6,5] – Morata är kanske inte den vassaste avslutaren eller har den känsligaste passningsfoten. Men i derbyt la han ner ett otroligt arbete och bidrog mycket i uppbyggnadsspelet. Han kämpade, kombinerade med lagkamrater och tog rätt löpningar för att öppna upp ytor. Klass.

Abraham [6,5] – Även Tammy gjorde det riktigt bra. Slet stenhårt och bidrog med lite mer finess och klurighet än exempelvis Morata. Men likt Morata tog Tammy många löpningar för både sig själv och sina lagkamrater. Borde också blivit målskytt, men tyvärr hade han inte siktet inställt.

Avbytare

Loftus Cheek [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Okafor [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Chukwueze [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Pavlovic [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Fonseca [7,5] – Efter att ha fått utstå stenhård kritik senaste veckan var det ett livsviktigt derby för Fonseca. Portugisen testade våghalsigt nog att byta formation, bland annat för att få in både Morata och Abraham samt spela en 4-4-2-formation istället. Det visade sig vara ett genidrag, då många spelare stod för sina bästa prestationer hittills under säsongen. Hoppas att Fonseca hittat något att bygga vidare på här.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen