Redaktionens spelarbetyg: Milan-Lecce

Milan tog emot Lecce på San Siro och tre poäng var det enda som räknades. Efter en trevande inledningen tog Milan tag i takt pinnen och när första halvlek var slut stod det 3-0 till Milan. När domaren blåste av hade Fonseca fått fina besked i flera aspekter av spelet inför veckans Champions League-spel mot Bayer Leverkusen.

Startelvan

Maignan [6,5] – En lugn afton på jobbet för Maignan. Fick göra en del ingripanden, varav någon enstaka räddning var av högre kvalité. Hållen nolla är alltid värt ett gott betyg.

Royal [5] – På gränsen till godkänt för brassen, som inte lyckades övertyga i sitt defensiva arbete. Visade åtminstone lite framåtanda och goda intentioner offensivt, även om betoningen ligger på lite.

Gabbia [6] – Lugn och trygg insats av Gabbia. Gjorde exakt det som krävdes, varken mer eller mindre.

Tomori [6] – Till skillnad från Gabbia så var det lite mer högt och lågt från Tomori. Stod för en del riktigt bra duellvinster, men förlorade också en del dueller som kunde straffat Milan.

Theo [7,5 MOTM] – Planens gigant var Theo, som fick med sig både ett mål och en assist. Målet var dessutom en riktig pärla, när han bombade upp bollen i nättaket. Utöver offensiv spets var fransosen bra i defensiven matchen igenom.

Fofana [6] – Fick mer utrymme i den här matchen än senast, och kunde därför styra spelet på ett helt annat sätt. Syntes att han tog ett defensivt ansvar och gjorde det bra matchen igenom.

Reijnders [6] – Reijnders visade att hans goda form håller i sig med ännu en pigg insats. Han var kvick och lurig i sin offensiva mittfältsroll, men lyckades inte riktigt ta sig fram mot Lecces låga försvarsspel.

Pulisic [6,5] – Fick inte vara alls så delaktig den här matchen som tidigare, då det mesta hände på Milans vänsterkant den här kvällen. Visade dock prov på målsinne när han tryckte in 3-0 på en retur.

Leao [6] – Högt och lågt även från Leao som varvade stor briljans med helt obegripliga aktioner och beslut. Syntes att han väldigt gärna ville bli målskytt, men fick nöja sig med en finfin assist till Theo.

Morata [7] – Återigen en klassinsats av Morata. Gav Milan ledningen med en fantastisk nick utöver sitt stenhårda slit för laget.

Abraham [5,5] – Inte riktigt lika hög nivå som tidigare matcher, även om han visade mycket fina intentioner i matchen. Men lite slarvig i passningsspelet och oskärpa i avsluten drar ned betyget.

Avbytare

Loftus Cheek [6] – Ersatte Morata i en offensiv mittfältsroll och använde sin storlek och fysik för att vinna dueller och ta sig framåt. La också ner ett gott arbete i defensiven.

Musah [5,5] – Kom in för att fortsätta kontrollera matchen och gjorde det med lugn och stabilitet.

Chukwueze [5] – Aktiv stund på planen med en rad dribblingsförsök, men lyckades inte skapa något av värde.

Bartesaghi [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Jovic [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Fonseca [6,5] – Både ljusglimtar och mörka vindar för Fonseca. Matchens inledningen lämnade en hel del i övrigt att önska, men efter en halvtimme spelad visade Milans front-kvartett sin kvalité. Tre mål på kort tid och matchen var död. Goda offensiva besked, men frågetecken fortsatt kring det defensiva spelet.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen