Redaktionens spelarbetyg: Milan-Liverpool

Årets första CL-kväll och vad passar bättre än en match mellan två giganter på San Siro?Nåja, men kanske var det i den här matchen vi tvingas inse att Milan inte längre kan klassas som en gigant med “CL i sitt DNA”. För Liverpool kunde tämligen enkelt städa av hemmalaget, efter att dessutom ha sett ut att ha gått på halvfart i stora delar av matchen. Slutresultatet skrevs till 1-3 och Fonsecas lag har en hel del att ta itu med inför derbyt mot Inter.

Startelvan

Maignan [5,5] – Svårbedömd insats från Maignan. Att släppa in två mål på fasta situationer är inte ok, men heller inte enbart Maignans fel. Utgår sedan skadad (igen) och däremellan lyckas han göra några bra räddningar. Godkänt.

Calabria [4] – Tillbaka i startelvan med besked, fast tyvärr med fel sorts besked. Liverpool utnyttjade Milans högerkant och Gakpo tog sig förbi och fram flera gånger utan större bekymmer. Calabria hade det kämpigt matchen igenom.

Tomori [6] – Bäst i backlinjen den här kvällen och lyckades bra med att ta hand om Jota. Stod för flera fina ingripanden, men klarade inte, av förklarliga skäl, av att dra hela lasset ensam.

Pavlovic [3,5] – Virrig och vilsen är två lämpliga ord för att beskriva Pavlovics insats. Kom inte alls till i det fysiska spelet som annars är hans styrka och istället såg det nästan löjligt ut i perioder när de kvicka Liverpoolspelarna gjorde bort honom. Dessutom riktigt svag i passningsspelet.

Theo [5] – En ganska slätstruken insats av Theo som vi fortsatt har högre förväntningar på. Försökte några gånger avancera framåt med sina patenterade långa löpningar med bollen, men kom inte hela vägen en enda gång.

Fofana [5,5] – Även på mittfältet gick det trögt för de rödsvarta och Fofana lyckades inte koppla ett grepp om matchbilden. Fransmannen var inte dålig, men heller inte bra.

Loftus Cheek [5] – Fortsatt en lite mer tillbakadragen roll, men inte lika positiv och övertygande insats nu när motståndet var av högre rang. Lite slarvig i passningsspelet och lyckades inte fylla på i andravåg som annars blivit lite av hans signum i Milantröjan.

Pulisic [6,5] – Amerikanen gav Milan tidigt hopp när han stod för en högklassig aktion som ledde till 1-0. Målet kom redan i matchens tredje minut, och tyvärr blev det inte mycket mer uträttat därefter.

Reijnders [5] – Liksom Pulisic så var Reijnders aktiv och involverad i matchens tidiga skede. Där hittade holländaren ytor att operera i och skapade en del farligheter tidigt. Men allteftersom matchen fortskred försvann han mer och mer ur matchbilden.

Leao [5] – Lyckades inte vara den ledare och förgrundsfigur som många Milanfans hoppas och vill att han ska vara i den här typen av matcher. Försökte dribbla sig fram vid några enstaka tillfällen, men annars en anonym och ganska medioker match från Leao.

Morata [6] – Inblandad i det tidiga ledningsmålet och fortsatte sen att bidra och dra sitt strå till stacken genom hårt jobb i såväl offensivt som defensivt arbete.

Avbytare

Torriani [6] – Inslängd i hetluften när Maignan fick kliva av skadad och gjorde det helt klart godkänt.

Abraham [6] – Kom in med helt rätt attityd och vilja och ställde direkt till med lite mer besvär för Liverpool-försvaret. Även fast han gick poänglös så förändrade han matchbilden i en för Milan positiv riktning med sitt inhopp.

Royal [4] – Lyckades ännu en gång bevisa att han inte håller Milan-mått i kvalité. Trots ett avslaget läge i matchen såg det allt annat än bra ut.

Okafor [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas

Gabbia [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas

Tränare

Fonseca [4] – En perfekt start på matchen och alla i Milanlägret fick upp hoppet. Men Fonseca verkar inte ha satt några defensiva ramar alls och Liverpool kunde utan bekymmer vända matchen, göra tre mål och ha väldigt bra chanser för att göra betydligt fler. Nej, det här ser fortsatt riktigt illa ut för Fonseca och hans lag.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen