Redaktionens spelarbetyg: Milan-Venezia

Så var det äntligen dags för ligafotboll igen efter landslagsuppehållet. Milan tog emot Venezia hemma på San Siro och det var bara tre poäng som räknades. Milan tog omedelbart tag i taktpinnen och när de rödsvarta, efter knappt 30 minuter spelade satte 4-0, var matchen redan avgjord. Därmed bärgade Milan sin första vinst i årets upplaga av Serie A.

Startelvan

Maignan [6] – Den franske landslagsmålvakten hade en väldigt lugn afton på San Siros gräsmatta. Sattes egentligen inte på prov alls, men var matchen igenom delaktig i passningsspelet på ett tryggt sätt.

Royal [5,5] – Imponerade inte nämnvärt, trots beskedligt motstånd, men gjorde heller inte på något sätt bort sig. Han gjorde det enkelt för sig och tog det säkra före det osäkra, vilket ger honom ett godkänt betyg.

Gabbia [6] – Helt okej insats från Gabbia som för första gången i år fick chansen från start. Såg länge ut att bli målskytt, men fråntogs (felaktigt?) målet som istället gavs till Fofana. Drog på sig ett onödigt gult kort i andra halvlek.

Pavlovic [6] – Jösses, vad stark Pavlovic är i en-mot-en-duellerna. Den robuste serben gav inte vika en tum i närkamperna mot Veneziaspelarna. Däremot finns det lite förbättringspotential i passnings- och positionsspel.

Theo [7,5] – Bäst i backlinjen utan tvekan och räddade upp för sina kollegor vid flera tillfällen. Gjorde också det viktiga första målet redan i den andra matchminuten, vilket ledde till en perfekt matchbild för Milan. Theo kändes påkopplad på ett helt annat sätt än föregående matcher.

Fofana [6] – Startade matchen något trevande men växte in i den mer och mer. Allt eftersom matchen gick vågade han passa bollen framåt istället för bakåt och i sidled, precis som vi hoppas få se av honom. Blev dessutom noterad för ett mål efter att snyggt ha skarvat vidare en hörna.

Loftus Cheek [6,5] – Upplevdes tryggare i den här nya lägre sittande rollen. Loftus Cheek fick använda sin fysik till att vinna boll och kunde vid några tillfällen utnyttja sin förmåga att transportera bollen framåt.

Pulisic [7,5] – Amerikanen känns numera självklar ute till höger och så fort han fick bollen behövde motståndarna vara påpassliga. Lurig och avig med sina dribblingar och ett hot med hans fina passningsfot som gav honom en assist. Dessutom iskall när han satte Milans första straff.

Reijnders [6,5] – Även Reijnders testades i en ny, mer offensiv roll. Såg i första halvlek ut att trivas som fisken i vattnet, när han gled runt med och utan boll och var ett ständigt hot mot Venezia-försvaret. Försvann lite ur matchbilden i andra halvleken innan han blev utbytt.

Leao [7,5] – Tillbaka i startelvan och det med besked. Assisterade Theo med en läcker passning i matchens inledning och fortsatte sen att ständigt hota från sin vänsterkant.

Abraham [7,5 MOTM] – Engelsmannen gjorde en riktigt bra första halvlek. Han pressade, vann tillbaka bollar, var ständigt i rörelse och kombinerade fint med sina medspelare. Ordnade dessutom Milans första straff för att sedan iskallt rulla in den andra på egen hand. Mattades av (liksom hela matchen) i andra halvlek.

Avbytare

Morata [6] – Kom in i ett otacksamt skede i matchen, då det egentligen bara var en väntan på slutsignalen. Men Morata arbetade hårt och slet ända fram tills att domaren blåste av. Visade fin attityd och ett positivt och skönt besked inför kommande matcher mot Liverpool och Inter.

Okafor [6] – Kom in istället för Leao och fortsatte i samma hjulspår. Utmanade och var ett ständigt hot, men fick tyvärr inte till det där sista lilla.

Musah [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Chukwueze [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Zeroli [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Fonseca [7] – Fonseca hade satt sig i ett tidigt “kniven mot strupen”-läge, och det var bara vinst som gällde. Att sen gå ut och göra 4-0 på en halvtimme, var kanske bästa sättet att ta sig vidare från den knackiga säsongsstarten. Bra också att han vågade göra positionsbytet på Loftus och Reijnders som direkt gav frukt. Att Theo och Leao samspelade till matchens första mål var nog heller inte jättejobbigt för Fonseca.