Införrapport: Milan – Udinese

Landslagsuppehållet är över och Milan tar emot ett formstarkt Udinese. Matchen sparkas igång kl. 18.00 på San Siro.

Milan:
Innan landslagsuppehållet förlorade Milan den underliga matchen mot Fiorentina. Matchen innehöll tre straffar, som alla räddades av målvakterna Maignan och De Gea. Theo och Abraham slog Milans straffar, men det var inte vad tränare Fonseca hade planerat. Portugisen uttryckte efter matchen att Pulisic är förste straffskytt och att det inte får upprepas att någon annan slår straff på eget intiativ.

Theo firade sin födelsedag på ett märkligt sätt då han förutom att missa en straff, orsakade en straff, producerade en assist samt fick rött kort. Det röda kortet fick han efter matchen var slut efter att ha agerat olämpligt mot domaren. Fransmannen är avstängd i två ligamatcher, men det innebär att han får längre vila inför Champions League-matchen mot Club Brugge på tisdag.

Spelare i Milan som missar matchen Sportiello, Florenzi, Bennacer och Theo.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Emerson, Gabbia, Pavlovic, Terraciano; Fofana, Reijnders; Chukwueze, Pulisic, Okafor; Morata

Udinese:
De svartvita har haft en bra start på säsongen och de har lyckats vinna fem av sina sju senaste matcher. De två matcherna de inte lyckades vinna var förlusterna mot Roma och Inter. Den fina säsongsinledningen har gjort att de befinner sig på en femteplats i ligatabellen, precis över Milan.

Jesper Karlström värvades från Lech Poznan under sommarens transferfönster och har direkt fått förtroende av Udineses tränare Runjaic. Karlström har, förutom säsongsinledningen mot Bologna, startat samtliga ligamatcher den här säsongen och han förväntas att starta även den här matchen mot Milan.

Lagets främste målskytt förra säsongen var Lucca som gjorde åtta ligamål. Den här säsongen har han, precis som Thauvin, redan stått för tre ligamål. Den långa anfallaren är en mardröm för försvarare vid inlägg mot straffområdet. Två av Luccas tre mål har varit med huvudet.

Möjlig startelva för Udinese (3-5-3): Okoye; Kabasele, Bijol, Giannetti; Ehizibue, Lovric, Karlström, Ekkelenkamp, Zemura; Iker Bravo, Lucca

Intressant fakta:

  • Endast Hellas Verona (25) har fler gula kort än Udinese (18) den här säsongen.
  • Milan och Udinese har gjort flest nickmål i ligan den här säsongen.
  • Milan har vunnit sina två senaste hemmamatcher utan att släppa in mål.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen