Redaktionens spelarbetyg: Bayer Leverkusen – Milan

Efter att ha fått lite vind i Serie A-seglen var det dags för den andra omgången av årets Champions League. För motståndet stod fjolårets stora succélag: Bayer Leverkusen. Leverkusen hade startat även den här säsongen på ett övertygande vis och när Milan kom på besök gjorde man det som de flesta förväntade sig, nämligen att vinna. Slutresultat skrevs till 1-0 och Milan står fortsatt på noll poäng i det nya formatet av CL-gruppspelet.

Startelvan

Maignan [7,5 MOTM] – Mike stod för en enastående insats och var den starkast bidragande orsaken till att det endast blev ett insläppt mål. Han stod för många bra räddningar samtidigt som han plockade ned och boxade bort en stor mängd inlägg.

Royal [4,5] – Slätstruken är ordet som får beskriva Royals insats. Han var inte utstickande dålig i någon aspekt av spelet, samtidigt som han flera gånger var ganska slarvig i passningsspel och tappade bort sin gubbe i defensiven.

Gabbia [6] – Ytterligare en helt oekj insats från Gabbia som krigade på för att stoppa Leverkusens anfallare. Visst, de lyckades ta sig till lägen, men Gabbia satte stopp för flera försök och försämrade många andra och hjälpte på det sättet Maignan i mål.

Tomori [5,5] – Skulle kunna beskriva Tomoris insats på ett snarlikt sätt som Gabbias. Tomori gjorde mycket bra saker och försvårade för Leverkusens anfallare matchen igenom.

Theo [6] – Theo gjorde också en relativt bra match, men mer beröm får han för sina offensiva initiativ än för det defensiva arbetet. Frimpong är dock en tuff motståndare och att han lyckades ta sig förbi Theo några gånger kan man ha överseende för.

Fofana [6,5] – Fofana gjorde sin bästa match hittills i Milan-tröjan. Ett gediget defensivt jobb matchen igenom i kombination med att han styrde spelet och speluppbyggnaden för Milan. Dessutom tog han sig till och med till ganska farliga skottlägen vid ett par tillfällen.

Loftus Cheek [5,5] – Man såg inte så mycket av Loftus Cheek och det kanske kan ses som ett bra tecken den här gången. Han nyttjade sin styrka på mittfältet , vann boll och levererade den oftast vidare på ett lugnt sätt.

Reijnders [5,5] – Holländaren kom inte riktigt till i den här matchen och kvitterar ut ett något svagare betyg. Det kändes som att han inte kom helt överens med bollen i matchen och när han fick ett drömläge precis framför Leverkusens mål valde han att vänta och schabbla bort läget istället för att gå direkt på mål.

Pulisic [6] – Pulisic har hittat sin roll i Milan där han är väldigt involverad i anfallsspelet, så även den här kvällen. Han var avig och lurig och tog sig fram och igenom vid några tillfällen, men tyvärr blev det inte mål för femte matchen i rad för amerikanen.

Leao [5,5] – Leao stod för en helt okej första halvlek, där Milan som lag hade det tufft, men Leao i stort sett var den enda som kom med något produktivt. I andra halvlek däremot var det inte alls samma Leao, och känslan var att han borde kunnat ta för sig och utmanat Leverkusens försvar mycket mer.

Abraham [5,5] – Kämpade och slet stenhårt i en ganska otacksam uppgift, då han många gånger kändes väldigt ensam där uppe i första halvlek. Han lyckades tack vare sitt slit också ta sig till några halvchanser, varav den ena kanske borde resulterat i straff för Milan?

Avbytare

Morata [6] – Blev inbytt tidigt i andra halvlek och gav oss exakt det vi redan lärt oss att vi kan förvänta oss av honom. Det vill säga stenhårt jobb i båda riktningar och ett ständigt hot på inlägg och i djupledslöpningar.

Chukwueze [4,5] – Fick inte särskilt mycket tid på planen, men hann ändå att utmärka sig på ett negativt sätt med inlägg av låg kvalité och virrighet i det defensiva jobbet.

Tränare

Fonseca [5,5] – En mycket trevande start för Fonseca och hans mannar. Bayer Leverkusen dominerade matchen fullständigt, egentligen fram till sitt ledningsmål. Därefter tog sig Milan (eller blev insläppta) in i matchen och skapade en hel del farligheter. Hade Fonseca och hans lag fått med sig en poäng hem hade de inte behövt skämmas, men spelunderläget under matchens första halva såg inte bra ut.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen