Redaktionens spelarbetyg: Fiorentina-Milan

de

Startelvan

Maignan [7] – En av få som kunde kliva av planen med någon form av heder i behåll. Extra plus för straffräddning.

Royal [4,5] – Fortsatte på sin inslagna väg, alltså genom att vara ganska dålig. Ska dock inte beskyllas idag då flera andra presterade ännu sämre.

Gabbia [5,5] – Bäst i backlinjen och stod upp så gott han kunde. Dessvärre räckte det inte för att få med sig poäng från Florens.

Tomori [4] – Upplevdes svajig matchen igenom, och det fatala misstaget som ledde till Fiorentinas andra mål var grädden på moset i en riktigt svag insats.

Theo [3,5] – Prestationen på planen var kanske inte värd ett riktigt så här lågt betyg (eller?). Men summerat med det röda kortet efter slutsignal får Theo ta emot matchens sämsta betyg.

Fofana [6] – Ännu en stabil insats av Fofana som, framförallt i defensiven, mer och mer verkar börjar hitta sin roll. Passningsspelet var inte alltid perfekt, men fransosen var nyttig på mittfältet.

Reijnders [5,5] – En ganska anonym match från holländaren som hittills under säsongen levererat på en betydligt högre nivå. Den här kvällen hade han inte alls samma initiativkraft och finess som vi sett tidigare.

Pulisic [7 MOTM] – Pulisic fortsatte att gnugga på och var återigen en ljusglimt i Milans i övrigt väldigt bräckliga lagbygge. Han stod för många fina aktioner ute på sin högerkant och visade hög avslutsklass när han gjorde Milans enda mål.

Leao [4,5] – Milans anförare i offensiven… Nåja, han dribblade och tog sig förbi sin försvarare några gånger. Men fick han in ett enda inlägg? Lyckades han slå en markbrytande passning? Inte vad jag minns i alla fall, och det borde vi kunna kräva av honom.

Morata [5,5] – Fick inte riktigt till samspelet med lagkamraterna offensivt, men kanske berodde det på att Morata tvingades operera för långt ner i banan.

Abraham [4,5] – Kom inte alls upp i nivå den här kvällen och var iskall i sina avslut. Att dessutom missa en straff, som uppenbart inte var hans att ta, är verkligen inte okej.

Avbytare

Okafor [5,5] – Ersatte Leao och stod för en liknande insats som sin företrädare. Han lyckades ta sig fram några gånger, men därefter tog det stopp.

Chukwueze [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Fonseca [5] – Fonsecas lag fortsätter att knaka i fogarna. Det ser ut att vara många ramar som inte sitter och laget verkar vara allt annat än enat. Snacket om att både Theo och Abraham “snodde” sina straffar från Pulisic ger en ännu mer oroande bild av hur splittrad truppen verkar vara gentemot sin tränare.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen