Fonseca: ”Milan tänker redan på Liverpool och Inter”

Paulo Fonseca hoppas att 4-0-segern över Venezia kan ge Milan ”självförtroende” och återta förlorad mark, men medger att derbyt mot Inter redan distraherar dem från Liverpool.

Pressen var stor på tränaren efter bara två poäng på de tre inledande matcherna. Det tog dock 89 sekunder att bryta igenom Venezia när Rafael Leao läckert assisterar Theo Hernandez. Sedan Youssouf Fofana med ett mål som ursprungligen krediterades Matteo Gabbia, och ett par straffar förvaltade av Christian Pulisic och Tammy Abraham.

FONSECA

Om att bänka Hernandez och Leao mot Lazio i förra Serie A-omgången:

– Vi måste hantera allt på ett balanserat sätt. Mina val handlar alltid om att tänka på vad som är bäst för laget. Så om jag väljer att inte starta med Rafa och Theo, som jag gjorde mot Lazio, så accepterar dem det.

– De är mycket viktiga spelare och visade idag hur viktiga de är för oss, men i familjer är man inte alltid överens om allt, det viktiga är att fokusera på vad som är bäst för alla.

Om vinsten mot Venezia blir en vändpunkt för säsongens gång?

– Vår säsong började redan för fyra omgångar sedan, vi tappade poäng och måste ta igen förlorad mark. Det var viktigt att vinna och att vinna på det här sättet. Det ger spelarna självförtroende att fortsätta växa.

Om Liverpool och Inter:

– Jag måste vara ärlig, jag har redan börjat tänka på båda matcherna mot Liverpool och Inter. Jag inser vikten av derbyt, Liverpool kommer att bli mycket svårt, men jag kan inte förneka att jag redan har börjat studera Inter också.

– Jag vet vad det betyder för fansen, vi arbetar för att göra bra prestationer i båda matcherna.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen