Fonseca: “Milan följde inte planen mot Liverpool”

Paulo Fonseca medger att Milan inte följde den plan som utarbetats mot Liverpool när de anföll eller försvarade, vilket ledde till att de tappade mental balans i Champions League-kollapsen.

Tränaren var redan under press med två poäng från sina tre första Serie A-omgångar och hoppades att 4-0-segern över Venezia var början på en ny gryning, särskilt när Christian Pulisic gav dem ledningen inom tre minuter i Champions League-premiären mot Liverpool.

De släppte dock in två identiska mål från Ibrahima Konaté och Virgil van Dijk, båda fria nickar på fasta situationer, och Dominik Szoboszlai avslutade en kontring till 3-1.

FONSECA

Om matchen:

– Vi spelade mot Liverpool, som är ett stort lag. Vi började bra, både offensivt och defensivt, men sedan släppte vi in två mål på fasta situationer som förändrade matchen.

– Vi förlorade vår mentala balans, för när laget saknar självförtroende utvecklar vi problem och gör inte det vi förberett på träningen.

– Jag sa till spelarna att de inte får göra sådana misstag i den här typen av match. Samtidigt måste jag erkänna att Liverpool är mer av ett lag just nu än vad vi är, vi måste fortsätta att arbeta för att inte ha 20 bra minuter, utan 70, 80, 90 minuter när vi spelar vår fotboll.

– Efter att vi släppte in det andra målet slutade laget att spela, och det blir svårt efter det.

Om det individuella och misstagen:

– Det första målet var individuell markering, vi förberedde det på deras mittbackar. Det var i alla fall planen.

Om att Leao inte fick tillräckligt mycket bollar från lagkamraterna och den blyga insatsen:

– Det var något vi förberedde under den korta tid vi hade på oss, att försöka ställa Leao mot deras högerback. Vi gjorde det en eller två gånger i matchen. Det vi förberedde var att skicka Rafa en-mot-en mot honom och det gjorde vi knappt.

Om mittfältet:

– Jag försöker hitta de bästa egenskaperna hos våra mittfältare. Loftus kan vara en 10:a eller en 8:a, Reijnders är inte någon som kan spela bredvid Fofana. Vi spelar inte 4-3-3, utan det är alltid tre, inklusive Pulisic, som skär inåt.

– Jag tycker att vi hade tre eller fyra bra lägen i första halvlek med Loftus och Pulisic, men vi fick fel på sista bollen. Det här är en struktur som jag gillar med två på mittfältet, med Reijnders, Loftus och Pulisic som kombinerar, det var där vi skapade de farligaste situationerna.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen