Införrapport: Inter – Milan

Tuff vecka för Milan när de efter tisdagens nederlag mot Liverpool nu möter Inter I Derby della Madonnina. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på Giuseppe Meazza.

Milan:

Tidigare under veckan spelade Milan mot Liverpool i den första omgången av det nya Champions League-formatet. Efter ett tidigt ledningsmål av Pulisic lyckades inte Milan stå emot, och Liverpool vände matchen till 1-3. Liverpools två första mål var nickmål vid fasta situationer, och det går att diskutera vem som egentligen borde ha markerat vilken spelare. Vid det tredje baklängesmålet slarvade Pavlovic i uppspelet, vilket satte Milan I ett numerärt underläge defensivt.

Att endast ha vunnit en av fem matcher den här säsongen, mot Venezia, når inte förväntningarna på en klubb som Milan. Alla som ingår i Milans stab har höga krav på sig, och framför allt spelare och tränare. Fonseca har kniven mot strupen, och det är en prekär situation han har hamnat i då Milan inte har lyckats vinna Milanoderby på de fem senaste försöken. Zlatans roll i allt har diskuterats flitigt i italiensk media med anledning av att rollen är otydlig. Enligt rapporter har Milan flera eventuella ersättare till den nyligen tillsatta Fonseca.

Enligt rapporter kommer Fonseca göra ett djärvt drag och byta formation. Istället för 4-2-3-1-formationen som har använts hittills har de på träningen inför den här matchen övat på 4-4-2-formationen. Det gör det möjligt att starta matchen med både Morata och Abraham längst fram.

Spelare i Milan som missar matchen är Sportiello, Calabria och Bennacer.

Möjlig startelva för Milan (4-4-2): Maignan; Emerson, Tomori, Gabbia, Theo; Pulisic, Fofana, Reijnders, Leao; Morata, Abraham

Inter:

De blåsvarta ställdes mot svårast möjliga motstånd i första Champions League-omgången när de gästade Manchester City. Inter lyckades dock, som så ofta annars, hålla nollan och matchen slutade mållös. Det är ett resultat alla lag skulle vara nöjda med när de möter Manchester City på deras hemmaarena.

I ligan har Inter vunnit två matcher och spelat två oavgjorda matcher. Förra säsongens överlägsna skytteligavinnare, Lautaro Martinez, har inte lyckats göra mål än den här säsongen. Mot Manchester City valde Inzaghi att starta med Taremi och Thuram längst fram i anfallet och och Lautaro på bänken. Anledningen rapporterades vara för att Lautaro ska vara utvilad inför det här derbyt. I ligaspelet är det Thuram som stått för lagets målproduktion, med fyra mål på fyra matcher.

Möjlig startelva för Inter (3-5-2): Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro, Thuram

Intressant fakta:

  • Inter har spelat oavgjort i fyra av sina sex senaste ligamatcher.
  • Milan har flest olika målskyttar i ligaspelet med nio gjorda mål och åtta olika målgörare.
  • Thuram har gjort mål i båda sina möten mot Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen