Införrapport: Milan – Lecce

Fredagsmys när Milan vid vinst mot Lecce går upp i delad serieledning. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:
Majoriteten av Milans supportrar har nog för tillfället förträngt den svaga säsongsinledningen, efter Milans vinst mot stadsrivalen Inter förra helgen. Efter två år utan vinst, och inför matchen borträknade, lyckades Milan äntligen göra Milano rödsvart igen. Milan har haft problem att hitta lösningar mot Inzaghis 3-5-2-formation, men Fonsecas drag med en 4-4-2, alternativt 4-4-2, fungerade utmärkt. Den oväntade matchhjälten var Milanfostrade mittbacken Gabbia som levererade en högklassig nick efter en fin frispark av Reijnders.

Om Milan vinner den här matchen mot Lecce är de i delad serieledning, dock är det omgångens första match. Trots det har Fonseca varit kritiserad och ifrågasatts om han är rätt man för Milan. Derbyvinsten har gett Fonseca andrum, men det är nästan ett måste att följa upp det med en vinst mot Lecce. Milan går in i matchen som stora favoriter, men de har också en viktig Champions League-match på tisdag när de åker till Tyskland för att möta Bayern Leverkusen.

Spelare i Milan som missar matchen är Sportiello, Florenzi, Calabria och Bennacer.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Emerson, Gabbia, Tomori, Theo; Fofana, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Abraham

Lecce:
Gottis lag slutade på en 14:e-plats förra säsongen och har inte haft säsongsinledningen de har önskat. Av sina fem spelade matcher i ligan har Lecce endast lyckats vinna mot Cagliari. Med tre gjorda mål och åtta insläppta befinner sig Lecce just nu på en 17:e-plats med fem inspelade poäng. Förutom den undermåliga ligastarten åkte de även ur i italienska cupen mot Sassuolo.

Två av de tre gjorda målen gjordes i den senaste ligamatchen mot Parma. Det såg ut som att Lecce skulle vinna sin andra match för säsongen då de hade en 2-0-ledning tills den 93:e matchminuten. Men svenske Almqvist reducerade, och innan matchens slut hade Hainaut kvitterat för Parma.

Milan behöver ha koll på den unge dansken Dorgu, som gjorde det bra förra säsongen i Serie A. Många trodde nog att han skulle lämna för en större klubb under sommaren, och han ryktades även till Milan. Förutom Dorgu behöver Milan, på fasta situationer, hantera den kraftfulla mittbacken Baschirotto.

Möjlig startelva för Lecce (4-2-3-1): Falcone; Pelmard, Gaspar, Baschirotto, Gallo; Ramadan, Coulibaly; Morente, Oudin, Dorgu; Krstovic

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit tio av de elva senaste matcherna på hemmaplan mot Lecce.
  • Milan har gjort flest mål i ligaspelet den här säsongen, elva stycken.
  • Endast Cagliari har fler skott än Lecce den här säsongen.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen