Införrapport: Fiorentina – Milan

Efter en tuff Champions League-match i Tyskland tidigare under veckan ska Milan besöka Florens för att möta Fiorentina. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på Stadio Artemio Franchi.

Fiorentina:

Inför den här säsongen tog Fiorentina in Monza-tränaren Palladino. Italienaren har inte haft en lyckosam start i sitt nya lag då de endast har lyckats vinna en ligamatch, mot Lazio på hemmaplan. Fiorentinas främsta målskytt förra säsongen, Nico Gonzalez, befinner sig för närvarande i Juventus. Lagets näst främsta målskytt var den föredetta Milanspelaren Bonaventura vars prestationer gjorde att han blev uppkallad till landslaget igen. Trots en väldigt bra säsong i Fiorentina valde dock Bonaventura att lämna för Al-Shabab.

Glädjespridaren Adli, som kämpade för speltid i Milan, anslöt under sommarens transferfönster till Fiorentina. Han har hittills spelat 63 minuter fördelat på fyra matcher för laget. I övrigt har Fiorentina främst fått in Kean, Gudmundsson, Colpani, Cataldi, Gosens och Bove.

Möjlig startelva för Fiorentina (4-2-3-1): De Gea; Dodo, Martinez Quarta, Renieri, Gosens; Mandragora, Cataldi; Colpani, Gudmundsson, Kouame; Kean

Milan:

Inledningen på årets upplaga av Champions League har varit tuff för Milan. Tidigare under veckan spelade de rödsvarta bortamatch mot förra säsongens utropstecken, Bayern Leverkusen. Under första halvlek höll Maignan kvar Milan i matchen, men i andra halvlek lyckades Boniface till slut hitta nätet. I slutet av matchen hade Milan flera bra chanser att kvittera, men de misslyckades och har därmed förlorat sina båda Champions League-matcher.

Milan har fått vind i seglen i ligaspelet med tre raka vinster, inklusive derbyt mot Inter. Defensiven har stabiliserats, men framför allt är offensiven imponerande. Milan har gjort 14 mål i ligan den här säsongen, med ett genomsnitt på 2,3 mål per match. Målen är fördelade på nio olika målskyttar, men Pulisic har stått för fyra av de 14 målen. Det var också amerikanen som gjorde Milans mål i Champions League mot Liverpool. Det talas ofta om portugisen på andra sidan anfallet, men när han inte syns kliver Pulisic fram.

Spelare i Milan som missar matchen är Sportiello, Florenzi, Calabria, Bennacer, Loftus-Cheek och Jovic.

Möjlig startelva för Milan (4-4-2): Maignan; Emerson, Gabbia, Tomori, Theo; Pulisic, Fofana, Reijnders, Leao; Abraham, Morata

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit sex av de åtta senaste matcherna mot Fiorentina.
  • Leao har gjort mål i de tre senaste matcherna mot Fiorentina.
  • Fiorentina har endast förlorat en av sina elva senaste matcher i ligaspelet på hemmaplan.

Lämna en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen