Fonseca: “Vår straffläggare är Pulisic”

Efter förlusten mot Fiorentina talade Paulo Fonseca med media om vad som gick fel för AC Milan på Stadio Artemio Franchi. Bland annat klargjorde han också varför han tog ut både Rafael Leao och Christian Pulisic i den andra halvleken.

Milans segersvit i Serie A tog slut på söndagskvällen när de förlorade med 2-1 mot Fiorentina på Stadio Artemio Franchi i en dramatisk match som innehöll tre straffar. Två för Rossoneri, alla missade och ett sent rött kort för Theo Hernandez.

FONSECA

Vem är straffläggaren?

– Straffläggaren är Pulisic, jag vet inte varför killarna ändrade sig. Jag har redan sagt till dem att det inte kommer att hända igen.

Vill du säga något om påföljder?

– Jag vill inte säga något.

Om de missade straffarna:

– Jag älskar fotboll och jag vill inte bidra till den här cirkusen.

– Jag vill inte prata om domaren.

Hur förklarar du den sjunkande prestationsnivån?

– I Italien när man vinner, så har man spelat en bra match. Vi gjorde inga mål och vi är det sämsta laget i världen, precis som jag är den sämsta tränaren. Jag vet hur saker och ting är, men jag kan inte vara så.

Kan du förklara hur det är möjligt att släppa in mål på inkast och långbollar från målvakten?

– Det är svårt att förklara. För mig är det en brist på aggressivitet, jag tror inte att det var ett strukturellt problem. Spelarna längst fram var inte noga med att stänga ytorna, och om vi inte är aggressiva mot dem så sträcker sig laget, och vi förlorar andrabollarna.

Varför valde du att byta ut Pulisic och Leao?

– Det var mitt beslut om Leao. Jag ville ha mer djup med Okafor. Det var av försiktighet med Pulisic, han hade problem med sin flexor under veckan. Chukwueze kom in bra och skapade möjligheter.

Theo fick rött kort efter slutsignalen:

– Jag vet inte vad som hände.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen